Opis delavnic na 8. teku

1. Kolesarjenje na trenažerjih (Kolesarski klub Perutnina Ptuj)

2. Boks – Boksarski klub Pučko

3. HIP HOP – Gimnazija Ptuj

4. Mali nogomet – Gimnazija Ptuj

5. Košarka na vozičku – Slovenski paraolimpijci

6. Frizbi – Gimnazija Ptuj

7. Zero Waste igre – Zavod športne igre mladih

8. Poligon 60 m – Zavod športne igre mladih

9. Med dvema ognjema – Zavod športne igre mladih

10. Poli zabava – Perutnina Ptuj

11. Risanje tatoojev – Gimnazija Ptuj

12. RAZISKUJEM IN ZMAGUJEM – Gimnazija Ptuj (Poskusi z detergentom, priprava bombonov, opazovanje s teleskopom Učenci in dijaki bodo delali poskuse z velikimi milnimi mehurčki, opazovali bodo sončeve pege, si sami pripravljali bombone in delali barvne reakcije. Kviz o spomladanskih rožah in družabne igre.)

13. »Prilaufaj« k nemščini – Gimnazija Ptuj (Pridi in se zabavaj z nami. Namesto dolgočasnega učenja bomo skupaj raziskovali nemški jezik skozi zabavne igre in aktivnosti.)

14. Razgibaj možgane – Gimnazija Ptuj (Zlaganje različnih miselnih kock, reševanje problemov miselnih igric ter igranje šaha.)

15. GLASBENI SPOMIN – Gimnazija Ptuj (Igra glasbeni spomin. Povezovanje glasbila z izvajalcem / naslove skladb s pevci/glasbeniki.)

16. Face art by UNESCO – Gimnazija Ptuj (Poslikava obrazov v skladu z otroškimi željami)

17. RIMNLAN, NE JEZI SE – Gimnazija Ptuj (Družabna igra, kjer tekmovalci ali pa ekipe odgovarjajo na štiri sklope vprašanj, zapisanih na karticah, ki se barvno razlikujejo (rimska država, rimske ceste, naši kraji pod Rimljani, joker vprašanja) in se premikajo po igralnem polju iz štirih rimskih mest (Ljubljane, Ptuja, Pariza, Dunaja) do Rima.)

18. UNESCOVE USTVARJALNICE – Gimnazija Ptuj (Pošlji pozdrav z UNESCO-vega teka, Naredi tekaški selfi in foto s tekaškim okvirjem, Nariši mi tekača_tekačico, Miselne zavozlanke)

19. PTUJ PO KAPLJICAH Gimnazija Ptuj (Predstavitev/branje pravljice, v kateri kapljica Bibi potuje skozi različna obdobja mesta Ptuja in tako predstavlja pomembne zgodovinske dogodke v razvoju mesta ter svoje dogodivščine. Po branju bodo otroci in učenci lahko izdelali (pobarvali, izrezali in zlepili) svojo kapljico in jo vzeli s seboj za spomin.)

20. Branje v gibanju – Gimnazija Ptuj (Poslikava obraza na temo branje v gibanju, izdelava knjižnih kazal z mislimi o branju in teku, veščine branja (iskanje skrite besede, uganke, bralne strategije, hitro branje, bralna štafeta), predstavitev knjig o branju in gibanju)

21. Zavarovalnica TRIGLAV (Animatorji z maskoto.)

22. VIKI ZABAVA: Zabava z VIKI kremo.

23. OGREVANJE MIŠIC

24. Cirkuška delavnica – Brata malek

25. KLUB PTUJSKIH ŠTUDENTOV, Delavnica.

26. BENDI GIMNAZIJE PTUJ, Veliko glasbe.

STOJNICE:

30. ZGODOVINSKI ARHIV NA PTUJU je varuh pisne kulturne dediščine, ki ohranja in deli segmente našega vsakodnevnega življenja, ki predstavljajo vir številnih raziskav in so hkrati pravni dokument. Na dogodku bo na stojnici predstavil svoje poslanstvo ter informacije o dragocenostih, ki jih hrani v arhivskih depojih, še posebej drugi ptujski statut, za katerega je leta 2022 Zgodovinski arhiv na Ptuju za postal prejemnik Listine za vpis na Unescovo Nacionalno listo Spomin sveta.

31. POKRAJINSKI MUZEJ PTUJ-ORMOŽ bo predstavil muzejske publikacije in zloženke. Otroci in mladostniki se bodo lahko oblekli v viteško opravo (verižna kapuca, tunika, ščit in meč). Več na: www.pmpo.si.

32. Zavod za mladino, šport in turizem Ptuj se predstavi.

33. KNJIŽNICA IVANA POTRČA PTUJ (Tek za telo – knjiga za glavo) bo ponujala izbor primernih poučnih in leposlovnih knjig na temo teka in športa nasploh. Zraven tega bo pripravljena primerna športno-knjižna uganka ter na koncu žrebanje knjižne nagrade.

34. SLOADO, Zdravila in mladi – Fakulteta za farmacijo Ljubljana

35. PARADA ponosa, Predstavitev in zabavne vsebine